Nederlandse bedrijven CSi en DLS samen succesvol in Argentinië

CSi & DLS - Automation Tabacco Industry
Een uitvoercapaciteit van 2.500 dozen / uur realiseren vanuit een buffersysteem van 6.500 dozen met maar liefst 140 verschillende SKU’s in het verre Argentinië, dat is een topprestatie.

Automatisering in de tabaksindustrie stelt hoge eisen. Er is sprake van hoge volumes, groeiende productdiversiteit, delicate producthandling en vergaande eisen op het gebied van tracking en tracing. Daardoor zijn slechts enkele bedrijven in staat toe te leveren aan deze industrie.

Twee van deze bedrijven komen uit Nederland. Ze realiseren gezamenlijk een project bij een Argentijnse vestiging van een de grootste sigarettenproducenten ter wereld. CSi industries (www.CSiportal.nl) heeft als hoofdaannemer de verantwoordelijkheid voor de turn-key levering, montage en inbedrijfstelling van een systeem om pallets met gereed product uit het magazijn te ontstapelen tot individuele Shipping Cases (dozen met 10.000 sigaretten/doos).

Vervolgens worden deze gebufferd in een tussenbuffer (de ORM) van DLS waar de dozen just in time, in de juiste batches en mix, worden klaargezet om automatisch in trucks te worden geladen. Met deze trucks wordt de distributie voor
de gehele Argentijnse markt verzorgd.

Systeembeschrijving:

Een robot ontstapelt de pallets die vanuit het pallet magazijn toegevoerd worden met een capaciteit van 60 pallets/uur. De dozen worden vervolgens tijdelijk gebufferd, op frictie-aangedreven rollenbanen, in de Order Release Module (ORM) van DLS.

Deze banen zijn allemaal voorzien van een uniek vrijgave-mechanisme waarmee de Shipping Cases in hoog tempo (1 doos per 3 seconden per niveau!) worden vrijgegeven in exact de gewenste volgorde en aantallen op de aangedreven afvoerbanen. Vervolgens worden 3 niveaus in een spiraalconveyor samengevoegd, waarna de totale stroom Shipping Cases in de juiste volgorde naar de loading docks wordt getransporteerd. Het systeem is geschikt voor een operatie van 24uur/dag, 7 dagen/week en wordt in het 3e kwartaal van 2012 opgeleverd.
CSi & DLS - Automation Tabacco Industry
CSI
Ter informatie :

CSi (www.CSiportal.com) levert wereldwijd systemen voor product handling en palletiseren. Vanuit haar positie als nummer één op het gebied van palletiseren is CSi in staat een groot scala aan oplossingen te bedenken, te realiseren en in stand te houden. De hoge betrouwbaarheid van systemen geleverd middels een turn-key aanpak, gevolgd door uitgebreide life-cycle services ontzorgen de klant volledig. Vele ondernemingen, overal ter wereld, hebben dat reeds ondervonden.

DLS ontwerpt en levert wereldwijd Order Release Modules (voor geautomatiseerde full-case orderpicking) als subsysteem aan System Integrators. Daarnaast levert DLS zwaartekracht doorrolbanen voor pallets, zwaartekracht doorrolbanen voor dozen, frictieaangedreven conveyors en sequencers zowel aan integrators als aan eindgebruikers. Door al in de ontwerpfase van deze producten te streven naar ‘eenvoud’ , creëert DLS systemen die beheersbaar zijn, van topkwaliteit zijn en toch betaalbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat producten van DLS een minimum aan onderhoud vereisen.Terug naar het nieuws