DLS levert buffer voor kledingdozen aan VARNER in Zweden

Varner Buffer

Eind 2014 ontving DLS de opdracht van Swisslog voor de levering van een Order Release Module (ORM) en accumulatie conveyors t.b.v. het nieuwe distributie centrum voor Varner in Vänersborg (Zweden).

De ORM van DLS wordt in de totaaloplossing van Swisslog gebruikt als een tussenbuffer voor dozen. In de ORM worden de dozen met kleding gesorteerd per artikel en tijdelijk gebufferd op accumulerende friction-drive banen van DLS, voordat ze gereleased kunnen worden naar palletizers. In plaats van de standaard verrijdbare pusher van DLS, wordt in dit project voor de replenishment van dozen (die volledig random worden aangeleverd) een crossbelt sorter van Beumer toegepast.

Dezelfde systemen van DLS worden in een ander deel van het project toegepast waar de accumulerende banen (met een lengte van 21 meter) worden gebruikt voor de accumulatie van dozen tussen de sorter en manuele palletizers.

Swisslog is in dit uitdagende project opgetreden als general contractor. De opdracht omvatte voor Swisslog automatische kranen en conveyors voor pallets&light goods, aan crossbelt sorter, aan hangkleding oplossing en het overall WMS van Swisslog including het control systeem. Het opslag volume in het DC bedraagt ca. 40000 pallet locaties in een hoogbouw magazijn, 330.000 dynamische locaties in een miniload systeem en 60.000 baklocaties in een Autostore opslagsysteem.De Varner Group, gevestigd in Noorwegen, is een toonaangevende en snel groeiende fashion retailer met een omzet van 1250 MEUR met meer dan 1380 winkels verspreid over Scandinavie, Finland, Duitsland, IJsland en Polen. Varner bezit kledingmerken zoals BiBok, Carlings, Cubus, Dressman, Wow, Volt en Urban. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst zal Varner de logistieke operaties van een 6-tal 3PL dienstverleners gaan in-sourcen en consolideren in 1 state-of-the-art DC in Zweden, van waaruit de gehele Europese markt bediend zal gaan worden.

FRICTION DRIVE LANGE VARNER BANENTerug naar het nieuws