Order Release Module inzetten als slimme verzendbuffer!

DLS - Order Release Module
Daar waar je normaal gesproken in ieder bufferkanaal van een Order Release Module slechts één artikel (single SKU) treft, kan ook een (deel van een) klant-order in een bufferkanaal worden verzameld (meerdere SKU’s in 1 bufferkanaal van een ORM) Iedere deel-order kent zijn eigen criteria die gekoppeld zijn aan een zone op een klant-pallet (gewicht/afmetingen/artikelgroep/etc.). Met de standaard functionaliteit van de ORM worden de betreffende kanalen in de gewenste volgorde vervolgens ‘geleegd’, zodat de colli in de juiste zone op de pallet belanden. De volgorde waarin colli gepickt wordt en naar de ORM worden gestuurd is volledig vrij, en kan dus zo worden georganiseerd dat dit voor het pickproces zelf zo efficiënt mogelijk gebeurt (onafhankelijk van de gewenste volgorde op de klant-pallet).

De volgorde waarin de deel-orders op de pallet belanden, wordt door de ORM geregeld! Het gehele proces verloopt hierdoor sneller/efficiënter en bovendien minimaliseren we de kans op fouten.

Het replenishen van de ORM kanalen gebeurt in deze toepassing met de nieuwe DLS hoekomzetters. Ook in deze toepassing is het aantal aandrijvingen in die hoekomzetters door een slimme truc geminimaliseerd.

In plaats van single-SKU bufferkanalen in de ORM, worden in deze toepassing dus (deel)orders gebufferd in de ORM-kanalen. Dat betekent dus colli met verschillende verpakkingen/gewichten/afmetingen in ieder ORM-kanaal. Kan dat dan…? JAZEKER!!

Nieuwsgierig geworden naar bovenstaande oplossing en wat de producten van DLS voor jou kunnen betekenen? Stuur mij dan een connectieverzoek op LinkedIn (of bel 0314-364536) en ik vertel je er graag meer over!
Terug naar het nieuws