DLS halveert het aantal aandrijvingen in nieuw hoekomzetter-concept

DLS - Hoek Converter
Bij DLS zijn we voorvechter van eenvoud; keept-it-simple!

Ook de nieuwe hoekomzetters van DLS zijn weer een prachtig voorbeeld van eenvoud: minder aandrijvingen, minder I/O, lagere investeringskosten en zelfs geringere onderhoudskosten.

*Een concept dat wij al jaren met succes in de Order Release Modules toepassen, is nu ook ingezet op de nieuwe hoekomzetters van DLS. Door een slim ontwerp draaien de omzetriemen van meerdere hoekomzetters op één aandrijving en dat betekent enorme besparingen!
Immers minder aandrijvingen betekent niet alleen een besparing op de kosten van de aandrijvingen zelf, maar ook op de kosten van bekabeling en besturings-I/O.

Een mooi voorbeeld is een project waarin DLS een rollenbaanconveyor levert met 24 hoekomzetters (exits). Daar waar normaliter bij een dergelijke oplossing, opgebouwd uit gangbare hoekomzetters, tot wel 72 aandrijvingen benodigd kunnen zijn (3 aandrijvingen per hoekomzetter, namelijk 1 aandrijving voor iedere afzonderlijke beweging; de aandrijving van de rollen, de aandrijving van de omzetsnaren en de aandrijving van de hef-beweging om de omzetsnaren tussen de rollen omhoog te heffen), heeft DLS met het nieuwe ontwerp, waarin de omzetsnaren van 6 hoekomzetters worden aangedreven door 1 motor, nog maar 29 aandrijvingen nodig; een reductie van bijna 60%!

Nieuwsgierig geworden hoe onze hoekomzetters precies werken en welke besparingen dat voor jou kan opleveren? Stuur mij dan een connectieverzoek op LinkedIn (of bel 0314-364536) en ik vertel je er graag meer over.Terug naar het nieuws